Energetische massage


"Een goede denkwijze is gelijk aan een goede psychische conditie is gelijk aan een goede circulatie van energie en bloed"

Een energetische massage is een relaxerende, sensitieve massage van het hele lichaam. De gebruikte technieken zijn een combinatie van handelingen uit verschillende reeds bestaande massagevormen. Hierbij baseer ik me hoofdzakelijk op de Shiatsu, reflexologie, sensitieve massage, Reiki, het doorgeven van energieŽn en het bevorderen van energiedoorstromingen. Het sensitieve van de massage zit in het fijngevoelig waarnemen van het lichaam met zijn specifieke geschiedenis, vorm, zijn eigen spanningen en behoeften. Ik benader de persoon in zijn totaliteit als mens vanuit een respectvolle aandacht.

Vooral de structuur en de samenhang van het lichaam krijgen speciale aandacht. Daardoor werkt deze massage ook sterk verbindend en helend. De invloed ervan kan heel wat verder gaan dan enkel relaxatie, wat op zich niet slecht is. Door deze vorm van massage, wordt de mens dichter bij zichzelf en zijn levensenergie gebracht. Hij leert zichzelf bewust als geheel ervaren: lichaam, geest en ziel.

Hij leert zichzelf ook beter kennen, meer aanvaarden, liever zien, ... kortom zich beter voelen. De massage wordt altijd ingeleid door een gesprek waar we proberen nieuwe inzichten te bekomen waarbij je geestelijk al een beetje ontspant.

De persoon wordt gemasseerd met warme oliŽn, dit om soepele glijdende bewegingen te verkrijgen terwijl de etherische oliŽn een kalmerende werking bevorderen. Na de massage krijgt hij of zij de tijd en ruimte om nog even na te genieten.

Een massage met gesprek duurt anderhalf uur.


Weststraat 22, 8490 Jabbeke - 050 39 32 22