Annemie Mermuys


Ik ben Annemie Mermuys, ik heb mijn praktijk in Jabbeke.

Ik ben verpleegkundige van opleiding en heb 10 jaar in de thuisverpleging gewerkt. Het werk in de verplegingssector heeft mij geďnspireerd in het zoeken naar de diepere zin van ons leven. Vanuit deze bewustwording heb ik een tijdje de verpleging onderbroken om opnieuw te gaan studeren. De relatie met de mensen bleef echter centraal staan, vandaar heb ik een opleiding schoonheidsverzorging gevolgd. In deze opleiding heb ik kennis gemaakt met de phytobiodermie. De phytobiodermie is gebaseerd op de Oosterse folisofie waarbij een relatie wordt gelegd tussen lichaam, geest en ziel van de mens. De gezichts- en lichaamsbehandelingen worden vanuit deze filosofie uitgevoerd waarbij een ontzettende stroming van nieuwe informatie over jezelf kan vrijkomen naar een nieuw begrip “Wat betekent schoonheid voor jou?”. Schoonheid is meer dan een gestroomlijnd lichaam en een gave huid. Je kan alleen mooi zijn als je ook innerlijk in balans bent. Dan pas accepteer je jezelf zoals je bent en krijg je een uitstraling waar ieder zich tot aangetrokken voelt.

Na de opleiding phytobiodermie heb ik een opleiding shiatsu gevolgd in een erkende Nederlandse shiatsuschool. In deze opleiding stond het volgende centraal: we denken dat we een lichaam HEBBEN maar we ZIJN ons lichaam. In het Oosten bestaat die dualiteit tussen lichaam en geest niet; daar worden lichaam en geest gezien als twee kanten van een grotere eenheid. Deze holistische benadering vind je onder andere terug in de shiatsu. Vanuit de opleiding shiatsu ben ik met reiki in contact gekomen.

Ik heb ook de kans gekregen de mayrkuur te ontdekken. Deze vastenkuren hebben naast een medische begeleiding ook ondersteuning van yoga, meditaties, voordrachten, dansen, wandelen in de natuur, delen van liefdevolle gesprekken en allerlei helende en ontspannende behandelingen zoals de phyto-gezichtsbehandelingen die ik daar toepas. Reeds veertien jaar ben ik een vast medewerker van de mayrkuur. Het is voor mij telkens een prachtige ervaring met zoveel mensen te mogen samenzijn waarbij je voelt dat iedereen in liefde wordt gedragen.

Door al die jaren met zoveel in contact te zijn gekomen werd ik mij meer en meer bewust van mijn aanvoelen en leerde ik mijn intuďtie te gebruiken. Tijdens mijn zoektocht ontmoette ik Roland Verschaeve; hij richtte zijn eigen centrum voor zelfontplooiing op, “het Light Body Institute”. Dit was voor mij een prachtige ontdekking om me verder te verdiepen in de vele levensvragen. Het gaf mij telkens zoveel energie en inzichten die ik door wil geven aan andere mensen die op verzorging komen.

Een phyto-gezichts- en lichaamsverzorging of een energetische massage geven vanuit verbondenheid, brengt mensen in een diepe innerlijke rust waarbij je terug in je eigen kracht komt, je ZELFBEWUSTZIJN, je IK BEN.


Weststraat 22, 8490 Jabbeke - 050 39 32 22